Redo att prova min vingar!

När...
...är det dags att flytta hemifrån? När ska man våga ge sig ut och försöka stå på sina egna ben?
Jag har funderat ett tag på detta då jag har fått chansen att i andra hand hyra en f.d.  arbetskamrats lägenhet i 3 månader. Jag flyttar hem den siste denna månaden och 3 månader går fort det har jag märkt, men jag har ändå fått känna på hur det är att bo ensam och klara sig själv. Jag tror det var bra för mig att få prova på och mjukstarta lite för att verkligen känna ifall jag är redo för att lämna det trygga boet där hemma. 
  
   Jag var nästan helt säker på förhand att jag skulle klara av det och att det inte skulle vara några större problem. Det största problemet var att ställa om med alla sina vanor. Då jag tidigare jobbat samtidigt som jag bodde hemma så var jag väldigt glad för att spendera pengar och sparade inte särskilt mycket. Jag märkte snabbt att jag var tvungen att ändra på det och hålla igen lite med utgifterna. Men det har funkat och jag har trivts. Men är jag redo för att flytta hemifrån på riktigt? Är man redo bara för att man känner att man klarar av det och att det är skönt att inte ha mamma och pappa tjatandes om det ena med det andra hela tiden?
  Jag vill absolut inte bo hemma för då får jag dela rum med min storebror igen, vilket jag inte vill. Det känns som att jag är för stor för att inte ha iaf ett eget rum. Men det vet att jag att det inte går att göra något åt därhemma eftersom alternativet är att dela med lillebror vilket skulle vara om möjligt ännu värre. Man får ingen privacy och det är något av det viktigaste när man kommer hem. Man vill kunna stänga om sig och bara koppla av och bara vara.

Så därför så skulle jag kunna tänka mig att flytta hemifrån. Men det känns som att jag fortfarande behövs hemma och det är något av det värsta jag vet att känna att man lämnar någon i sticket. Jag vet att mina vänner säger åt mig att det är inte på mitt ansvar att se till att vår familj är en familj, det är mina föräldrars men jag är sådan som människa att jag bryr mig, kanske lite för mycket ibland men det är iaf jag.

  


    Nu kommer det antagligen bli så att jag flyttar för jag och Danny håller på och letar lägenheter och har hittat 3 potentiella bostäder. Men då kommer ett annat dilemma fram: Ska jag plugga och ta ett studielån eller ska jag fortsätta jobba och plugga sen till våren istället för nu till hösten? Jag har alltid sagt att jag ska försöka hålla mig undan från att ta studielån men kanske måste jag nu? Jag kommer iaf att rådfråga min mamma även om att jag vet att det svaret jag kommer få är att hon inte vill att jag flyttar alls och att hon vill att jag ska plugga då hon inte tror att jag kommer vara motiverad till att plugga om jag fortsätter jobba. Aja, frågorna är många som alltid och till en början är svaren få men dem kommer till slut.


  Tackar för er uppmärksamhet!


//Martin Nerbring


Skulle bara vilja tillägga en liten fråga som jag funderat över idag. Kanske kan någon hjälpa mig med den...
Vad är det egentligen för skillnad på chokladet Plopp och chokladet Center? Jag förstår det inte. Båda är ju från cloetta. Det enda jag kunde hitta var ordföljden på förpackningarna där det på den ena stod: Mjölkchoklad med toffeefyllning och på den andra stod det: Toffeefylld mjölkchoklad. Någon som vet? 
 

Martin ger sig in i 2000-talets största "fluga"

Då har jag också fallit för det som jag tror är den största flugan och trenden under 2000-talet: Bloggen!


Efter alla bloggar man läst och så mycket man hört om det här fenomenet så blir man lite sugen på att skriva själv faktiskt.


Jag kommer försöka skriva så mycket som möjligt men jag kan inte garantera att det blir varje dag.




Helgen som gått. Ja, den har varit hyfsat händelsefattig. Det har varit en lugn helg. Inte tråkig på något sätt men ändå inte speciellt fartfylld. Har försökt göra det bästa av alla situationer och försökt att inte förstora upp saker och ting. Ibland med lyckade resultat ibland med mindre lyckade.

Fredag. 
Eftermiddag och nyss hemkommen från jobb.  Hade planerat in en trevlig liten träff med Artur, Björn, Victor och Fredrik men innan dess skulle jag hinna med ett besök hemma på Lindeborg för att fira lillbrorsan som fyllde 15. Det var meningen att jag skulle städa upp lägenheten lite innan jag åkte till Lindeborg men jag unnade mig en liten tupplur innan dess. En liten tupplur som i slutändan visade sig vara lite längre än beräknat. Eftersom jag sagt till mamma att jag var hos dem vid halv sju så fick jag stressa en aning då klockan hunnit bli halv sex och jag inte hunnit duscha. Tio över sju var jag på plats på Lindeborg, lite oförskämt men mamma förlät mig. Vid nio kom Björn till oss och vi tog en taxi därifrån till min lägenhet där vi tog oss en öl innan Artur och dem andra anlände.
Efter ett tags öldrickande och några Jäger så var det dags för ett besök på Slagthuset där det spåddes komma mycket folk, vilket det gjorde. Jag hade dock inte riktigt den där festkänslan i mig så det blev lite halvtråkigt där inne. Hemfärd iaf vid 2 vilket kändes lagom denna kväll.

Lördag...
 
...och tidig morgon då pojkarna som jag är tränare för skulle spela match på Lindängen klockan 10.  En match som förlorades men grabbarna var duktiga. Senare på dagen så gick jag till IP och kollade på när vårt represenationslag spelade match. Alltid trevligt att vara ner

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0