Frustrerande...

Läste en artikel på DN:s nätupplaga som handlade om Diskriminering av studenter på Lärarhögskolan i Stockholm. Måste säga att det var jävligt frustrerande att läsa den.
Detta för att jag inte förstår hur en del tänker.
Artikeln tar upp ett par fall, eller många fall rättare sagt, där lärarstudenter kännt sig kränkta.
Ett fall handlade om en student som blivit underkänd i ett arbete där läraren gett omdömet: Fortsätt arbeta med språket. Detta anmäldes eftersom studenten hävdade att han eller hon blivit kränkt för sitt etniska ursprung.

HUR FUCKING JÄVLA LÖJLIGT ÄR INTE DET!!!
Jag har också fått samma omdöme på arbeten förr och jag tycker att kriterierna man har på Högskolan om att man måste skriva korrekt akademisk svenska, är totalt usla då man som pedagog antagligen inte kommer använda sig av det språket när man pratar med barnen. MEN nu är det så att kriterierna är som dem är och därför får jag rätta mig efter det oavsett om jag är svensk eller invandrare.
Dessutom tog artikeln upp ett fall om en lärarstudent som inte kunde förstå barnen, på grund av brister i behärskningen av språket. Precis som artikeln säger borde skolan ha agerat tidigare och inte släppt igenom denna student trots att det uppenbarligen fanns stora brister i det svenska språket.  Men även här blev det anmälan med grunden: "Diskriminering på grund av etniskt ursprung" LÄGG AV!!!


"I oktober 2003 ringer en lärare från en Stockholmsskola till Lärarhögskolan. Ni måste komma omgående, säger hon, den lärarkandidat ni skickat hit på praktik fungerar inte i klassen. Didaktikläraren Wallin rycker ut. Det är hans jobb, praktiken är sista steget inför lärarexamen. Han finner samma sak som lärarna. Kandidaten hör inte på eleverna, det är kaos i klassen. Två veckor senare upprepas situationen. Då berättar Wallin för studenten att han dessvärre måste underkänna henne på praktiken.

Av detta blev Bergkvist kränkt, eftersom hon tyckte att hon gjort sitt bästa. Därefter berättade hon för Wallin att hon var handikappad. "Perceptionsstörningar" bland annat. När Wallin svarade att hon fick ta det med skolans jurist berättade Bergkvist att hon var lesbisk. Läraren svarade att det kände han inte till, och för övrigt bestod hans uppgift i att bedöma hennes lärarförmåga, inget annat. Men att det inte skulle vara bra för henne om hon utvecklades till rättshaverist. Då blev Bergkvist kränkt igen: För att han inte noterat hennes läggning. Eller, ännu värre, lagt märke till den, men inte låtsats om saken. Samt för detta med "rättshaverist".

Ovanstående är, som det heter, ostridigt. Men Bergkvist hävdar dessutom att denne Wallin fällt några nedsättande repliker om homosexuella. Wallin nekar bestämt och upprört. Det finns inga vittnen. Men Bergkvist är helt säker på "att det ligger både homofobi och fobi mot handikappade" bakom hennes underkända praktik. Så tio månader senare anmäler hon högskolan till både HomO och HO.

Man tycker att en varningsklocka borde ha ringt hos Ombudsmannen. Bergkvist anmäler nämligen samtidigt en annan lärare (för att ha pratat med Wallin om hennes prestationer, "grov kränkning"), studentkåren, (för att inte ha stött henne) samt skolans jurist (för att ha sagt "alla skall examineras lika"). Och särskilt kränkt känner hon sig för att läraren påstod sig inte veta att hon var lesbisk..."då jag kommit ut redan första terminen". "


Detta är en liten del ur artikeln och jag vill nästan lägga mig ner och gråta. Det ska sägas att till detta hör även att den här personen Bergkvist får 60.000 Svenska kronor i skadestånd på grund av detta. 
Var fan e vi på väg? Hoppas fan att Svenskt rättsystem och politiker får lite stake inom det snaraste. Annars kommer alla pengar gå åt till skadestånd av såna här slag.

Löjligt värre...



Till dig som skrev en kommentar till förra inlägget och frågade om musikvideon kom upp på youtube: Jag har tyvärr inte filmen. Men ska höra med mina gruppmedlemmar om jag kan få den och om dem går med på att lägga upp den. 

Adressen till artikeln för er som vill läsa mer är: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=743702
Detta får räcka för idag. Kommer kanske mer imorgon....
Ciao !!!!

Den handlar ju om mig...

Vi redovisade våra musikvideos i skolan idag. Det blev 4 grymma videos. Låtvalen var grymma, vi hade valt Soul Asylum - Runaway train, en grupp hade valt The Ark - It takes a fool to remain sane, en annan hade valt Christina Aguilera - You are beautiful och den sista hade valt Metallica - Nothing else mathers. Speciellt den sista är jävligt mäktig. Jag fick rysningar när jag hörde den idag.
Men det jag reagerade mest på var när jag lyssnade på vår låt och kollade på videon. Jag fick en olustig känsla i kroppen. Efter låten diskuterade vi hur vi hade tänkt osv. När alla vi i gruppen berättade hur tankegången varit och vad vi försökt förmedla kom jag och tänka på att det skulle kunna vara mig det handlade om. Visst, jag spelade den rollen som jag kände igen mig i, men ändå...

Ibland känns det inte alls roligt att diskutera saker i klassen, just för att jag ibland känner mig träffad och illa till mods.

Aja, hittar jag lägenhet så är den värsta stormen över.


//Martin Nerbring\\




RSS 2.0