En idealisk familj!

En idealisk familj, ja det måste väl vara en familj som innehåller 1 mamma, 1 pappa och X antal barn. Eventuellt ett husdjur eller två som hundar, katter, marsvin eller varför inte ormar?
Mannen är en typisk familjefar som älskar att jobba men som prioriterar familjen framför allt annat. Han tränar evenuellt lite på gym eller motionerar lite lätt för att inte verka gammal.
Han älskar att överraska sin fru med diverse saker. En del stora saker och en del små saker såsom en liten blomma efter arbetsdagens slut eller en fin god middag för två på en mysig resturang.

Frun å sin sida älskar att pyssla lite i hemmet efter en lugn och skön dag på jobbet. Hon kan tänka sig att kanske möblera om lite för skojs skull. För att förhindra att hamna i samma mönster vecka efter vecka, månad efter månad. Mammas nybakade bröd på lördagmorgnarna står högt på önskelistan hos de övriga i familjen. Ingenting går upp emot doften av nybakat bröd och en kopp varm choklad.

Barnen är som vilka barn som helst. Med massor av bekymmer som de stöter på under tiden de växer upp, då de märker att saker och ting förändras. Att gå till mamma och pappa med sina bekymmer det är pinsamt men man gör det för att man vet att mamma och pappa vet bäst.
Dottern måste köras till ridningen, dansen eller konståkninge eller vad nu hon kan tänkas hålla på med.
Sonen har sin fotbolls- eller hockeyträning han måste till. Och han måste vara i tid, annars får han ju inte spela match till helgen.

Lördag morgon och alla samlas kring frukostbordet. Det är den första lediga dagen efter en hård vecka med jobbande och pluggande.
Familjen tycker att det är skönt att vara lediga och njuter av frukosten. Efter frukosten sätter alla in sina tallrikar i diskmaskinen och barnen springer ut i trädgården för att känna gräset kittla mellan tårna. Klockan börjar närma sig lunch och man åker ut till Farmor och Farfar eller Mormor och Morfar för att äta lunch med dem. Det blir en succé eftersom Farmor/Mormor har lagat en utomordentligt god lunch bestående av nypotatis och hemmalagade köttbullar.

Maten äts upp och Pappa får köra grabben till samlingen. Matchen förloras men, vad gör det? Grabbarna hade roligt och det är ju trots allt inte hela världen. Jag menar, det är ju bara en vecka kvar till nästa match.
Dessutom ska ju pojken hem och leka med sin bästa vän efter matchen och det slår ju ut allt vad fotboll eller hockey är. Ingenting går upp emot att spela TV-spel med polaren.

Söndag och tidig morgon. Mamma går upp för att packa ner en matsäck till hela familjen. Det måste man ju ha ifall man ska vara borta en hel dag när tösen ska ha uppvisning. Uppvisningen går strålande och även hon strålar av lycka när hon ser att mormor och morfar också kommit till uppvisningen med videokameran för att njuta av sitt barnbarns show.
Veckan avslutas med en myskväll i soffan framför en animerad långfilm om en massa talande djur. Mamma och pappa får bära in vars en unge till sängen eftersom båda somnar innan filmen är slut.
Vnflaskan korkas upp och ett glas vitt eller rött vin avslutar en helt normal men underbar vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0